130 godina Geografskog fakulteta

U četvrtak 22.6.2023. godine u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Beogradu održana je svečana akademija povodom 130 godina rada Geografskog fakulteta. Centralnoj proslavi jubileja prisustvovali su predstavnici Univerziteta u Beogradu, SANU, fakulteta, stručnih i naučnih institucija…

Jubilej se obeležava u čast 22. juna, jer je na taj dan 1893. godine Jovan Cvijić osnovao Geografski zavod kao preteču današnjeg fakulteta.

Svečana akademija je započela studentskom himnom Gaudeamus Igitur u izvođenju prof. Olivera Njega, doajena operske scene.

Prisutnima su se obratili profesori emeritusi Geografskog fakulteta prof. dr Stevan Stanković i prof. dr Mirko Grčić. Nakon njih i gosti iz inostranstva prof. dr Amaël Cattaruzza, predsednik Nacionalnog komiteta geografa Francuske. Jedan od govornika je bio i prof. dr Miha Koderman, Šef departmana za geografiju Fakulteta društvenih nauka, Univerziteta Primorska u Kopru.

Na svečanosti su dodeljene povelje, plakete i zahvalnice zaslužnim pojedincima, fakultetima i institucijama, kao i nagrade najboljim studentima. Po prvi put ove godine, Fondacija Milice Mihajlović je dodelila posebno priznanje studentu generacije Geografskog fakulteta.

Više o našim uslugama fotografisanja i snimanja raznih eventa pogledajte na našoj stranici EVENTI .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *